בידוד בהתזת פוליאורטן

פוליאורטן (polyurethane) הוא פולימר (הרבה=Poly שרשראות כימיות מיוחדות=urethane) תרמוסטי. הפוליאורטן הינו פולימר, כפי שמרמז שמו, ובתור שכזה הוא אחד החומרים הרב-גוניים ביותר המצויים בשוק. באמצעות שליטה הדוקה במאפייני החוצר (כגון צפיפות, קשיות, צבע, מוליכות חשמלית ועוד) ניתן להשתמש בו כרצון הלקוח. באמצעות השימוש בפוליאורטן משיגים את הבידוד התרמי הטוב ביותר.

להלן הסיבות:
כושר בידוד גבוהה: כאמור לקצף הפוליאורטן קשר בידוד תרמי יעיל ביותר בזכות מקדם ההולכה התרמית הנמוך שלו. תכונה זאת מתאפשרת הודות למבנה המרחבי של הקצף המורכב מתאים קטנים וסגורים. מבנה זה אינו משתנה ועל כן תכונות הבידוד נשמרות לאורך שנים ארוכות תוך חיסכון ניכר בהוצאות האנרגיה לתקופה ארוכה.

ניסיון מוכח רב שנים: לפוליאורטן המוקצף ניסיון מוכח כחומר בידוד יעיל בעולם ובארץ כבר למעלה משלושים שנה, ניסיון המלווה במחקר ופיתוח לשיפור מתמיד של המוצרים.
ספיגות מים נמוכה:הפוליאורטן המוקצף מאופיין באחוז גבוה מאוד של תאים סגורים. תכונה זו מקנה לו גם את תכונות הבידוד התרמי הטובות וגם ספיגות מים נמוכה מאוד שאינה משתנה עם הזמן. ספיגות המים הנמוכה מבטיחה את יעילות ואיכות הבידוד התרמי גם בעת חשיפה ללחות ולמים ראיה ליכולת זו מצויה ביישומים צבאיים בהם משמש הפליאורטן להקניית כושר ציפה לכלים כבדים.

רצף בידוד: מעטפת הבידוד המתקבלת בעזרת התזת הפוליאורטן היא רציפה וללא הפסקות ומרווחים, מה שמונע היווצרות של "גשרים תרמיים" (גשרי קור) ומסייע לאחידות הבידוד ולמניעת עיבוי בנקודות תורפה אלה. זאת בניגוד לשיטת הבידוד באמצעות לוחות בה לא ניתן להימנע מרווחים בין הלוחות על כל משתמע מכך .

יישום מהיר: הפוליאורטן המותז מיושם במהירות רבה ובהספקים של מאות ואלפי מטרים רבועים ביום עבודה, מה שמתבטא בחיסכון כספי ניכר.
גמישות היישום: את הפוליאורטן המותז ניתן ליישם על גבי קירות מישוריים או מקומרים, כמו גם למלא בו חללים בין קירות כפולים, בין קיר ומערכת חיפוי אבן, כשהגג או המשטח שצריך לבודד הוא לא אנכי ולא אופקי וכשעל הגג יש צנרת מסועפת ומתקנים רבים המפריעים ליישום היריעות. גמישות היישום מאפשרת גם התזה לבידוד של צנרת ומערכות מורכבות אחרות.

חוזק מכני: הפוליאורטן המותז הוא בעל חוזק מכני טוב הן בלחיצה והן במתיחה. הדבר מאפשר ליישם על פניו חיפויי גמר רצויים הן על הקירות והן על הגגות, ובתנאי שהיישום נעשה על פי המפרטים והדרישות.
עובי שכבה קטן: בזכות תכונות הבידוד התרמי המעולות של הפוליאורטן ניתן להשתמש בשכבות קטנות יותר, לחסוך בעובי הקירות ולהותיר יותר שטח למגורים ולשימוש הדיירים.

השימוש בפוליאורטן כולל בין היתר:                                                                                       
- בידוד קירות, גגות ורצפות.                                                                                             
-שיפוץ בתים קיימים.
-בידוד גגות במבנים תעשייתים(חשוב לצייד שבכך יש הפחתה בסיכון הנגרם מגגות אסבסט מכייוןשהפוליאורטן מדביק את הגג ויוצא מחיצה בין האסבסט לאנשים)
logo בניית אתרים